Voor wie is Pluk & Play?
Tuinen om in te leven
Evert en Jojanneke hebben net een huis gekocht met een kleine stadstuin.
Zij wilden graag extra leefruimte buiten in de tuin, om van de zomeravonden te genieten dicht bij huis. Voor de kinderen zou de tuin een plek moeten zijn om te kunnen spelen. Een plek waar je vrienden kunt ontvangen, waar je wat mooie bloemen kunt plukken voor de vaas op tafel en misschien ook nog wat eetbare planten in de tuin kunt vinden.
Maar de tuin is nu nog leeg en een groot deel is zelfs van beton! Er staan wat saaie struiken en de afscheiding met de buren heeft zijn beste tijd gehad. Het lijkt niet op de duurzame tuin die zij zouden willen.
We willen graag een extra leefruimte buiten in de tuin, waarin ons huis overloopt in een natuurlijke buitenruimte.
Met deze vraag kan ik je helpen met een ontwerp!
We hebben deze kleine stadstuin omgetoverd tot een unieke ruimte die bij het huis past en waar je ook de natuur ervaart.
Er is een stukje gras aangelegd voor de kleintjes, een pluktuintje achterin en de oude vlonderplanken hebben we hergebruikt voor een zitplekje in de zon. Het schuurtje van Douglas houtsoort schaaldelen geeft naast de warme en natuurlijke sfeer een praktische opslag die zij goed konden gebruiken. Aan dit schuurtje kan een hangmat gehangen worden en er is voldoende ruimte om met het gezin een hapje te eten.
Pluk &Play ontwerpt tuinen voor mensen die om de natuur geven. Je vind een gezonde leefomgeving belangrijk en je geeft om de toekomst.
Duurzame & Biologische tuin
Pluk en play zorgt voor een tuin wat goed is jou en voor de natuur zelf. Duurzaam dus!
Dit zie je terug in de keuze van houtsoorten; Douglas, Eiken of Robinia zijn soorten die uit Europa komen en niet bewerkt zijn met chemicaliën, De keuze van planten is zeer divers en komt van biologisch kwekers. Door wisselende beplanting en insectenlokkers zorg je ook voor een hogere bio-diversiteit.
We houden ook rekening met wateropvang en bewatering van de tuin. Onmisbaar tegenwoordig. Er zijn tal van mogelijkheden met die al beginnen met het plaatsen van halfverharding in plaats van veel tegels, het plaatsen van een regenton of het plaatsen van Rainbloxx die water absorberen en vervolgens langzaam water teruggeven aan de natuur.
Ook zullen we zoveel mogelijk materialen (bv. aanwezige terrastegels, hout, beplanting ed.) hergebruiken als dat mogelijk is, zodat we niets verspillen en geen onnodige extra kosten hoeven te maken.
Regenwater opvangen tuin?
Op het geheel nieuwe en terugkerende groen-event Gardenista heb ik een showtuin ontworpen die gericht was op het opvangen van regenwater. Een blauw-groene tuin!
Pluk&play tuinen maakt voornamelijk gebruikerstuinen dus ook hier heb ik het regenwater als gebruikers-element laten zien.
Vang het regenwater op, speel ermee en geef het terug aan de aarde.
Kenmerkende elementen in deze tuin zijn de minimale verharding, groene voegen, een groen dak op het speelhuisje, watergootjes door heel de tuin, schuttingen als platte regenton, knalblauwe damwanden voor het blauwe sfeertje, schommels boven de waterbak en een waterpomp die regenwater kan filteren. Deze elementen zorgen allemaal voor een vrolijke, nuttige, speelse en levendige tuin!